Home

H. la Grouw.

van Speijkstraat 58 1057 HD Amsterdam. tel: 020-6851629 / 06 53397091

 Kwekers

 Vliegduiven

 Prestaties

 Het spel

 E-mail

Ik speel totaal weduwschap met doffers en duivinnen en dat doe ik al jaren. Ik ben er in de loop der jaren achter gekomen dat jij en ook de duiven het moeten leren. In het begin had ik duivinnen die snel aanliepen, die moet je er uit halen. Je moet ze niet één week rust geven, als ze tenminste goed zijn. Ik laat ze regelmatig na kijken door Dr. J. v/d Sluis en als ze gezond zijn krijgen ze ook geen medicijnen. Als ze wel iets hebben krijgen ze ook wat tegen die kwaal, anders hoef ik ook niet naar een dierenarts te gaan. Maar het aller belangrijkste is de kwaliteit van de duiven. En we denken allemaal dat ze van ons de besten

zijn, toch ben altijd op zoek naar betere. Maar ik heb wel zeer veel vertrouwen in mijn eigen duiven en ook het hok is goed dus daar verander ik niets aan. Ik heb het geluk gehad met mijn van Loon koppel, de jongen hieruit kruizen gemakkelijk op andere duiven. Wel ben ik jaren bezig geweest om er de juiste op te vinden en dan vooral die sterk genoeg waren voor de zware dagfond. Ik speel mijn jonge duiven de eerste 4 a 5 weken gewoon vanaf het schapje, daarna speel ik ze een week of drie op de deur. Dat geeft me vooral een goede indruk hoe ze het het volgende jaar zullen doen op weduwschap, de jongen die nu al aan lopen met elkaar (al zijn het de beste) blijven zeker niet want die doen het volgend jaar ook. Op de navlucht speel ik gewoon op nest.

sluis-praktijk

Voor de medische controle ben ik regelmatig bij dr. Hans v/d Sluis

Ik licht niet bij omdat je hoort van veel ziektes in de winter van hen die dat wel doen. Voor de rest motiveer ik ze niet met trucjes, ze moeten het doen op het nestje. Ik verzorg ze in de winter net zo goed als in de zomer, 2x per dag voeren en schoon water. Zowel in de winter als in het vliegseizoen voer ik ze ruim Dus voldoende Mariman vlucht of rui al na gelang het seizoen. Want ik vind als je ze elke week speelt moeten ze voldoende reserve hebben. Op dit moment (28 10-05) ruien ze prima. Ze staan nog op 3 of 4 oude pennen maar zien er goed uit. De hele winter komen ze er bij mij niet uit omdat ik daar het nut niet van in zie. Eind januari hoop ik de vliegduiven weer te kunnen koppellen maar dan moeten ze wel goed zijn anders wacht gewoon ik tot ze zo ver zijn.